Tekstgrootte:-+

ADHDFund: Begrijp je medicijn

22-03-2015
ADHDFund: Begrijp je medicijn

ADHDFund online crowdfunding vraagt uw aandacht voor het project 'Begrijp je medicijn', waarbij toegankelijke informatie over medicatie wordt gegeven voor zowel ouders als kinderen.

Kinderen, jongeren en hun ouders hebben veel vragen over het gebruik en effecten van hun medicijnen. Ze raadplegen hier de bijsluiter voor, maar deze is vaak moeilijk, gedetailleerd en onvoldoende afgestemd op de informatiebehoefte.‚Äč Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft met het maken van 'Begrijp je medicijn' voorzien in deze behoefte.

'Begrijp je medicijn' bevat toegankelijke informatie voor ouders en kinderen over 14 medicijnen die veel worden gebruikt in de kinder- en jeugdpsychiatrie. De betrouwbare, onafhankelijke informatie en verhelderende illustraties kwamen tot stand op basis van interviews met ouders en kinderen, over hun wensen over inhoud en vormgeving.

Maar met deze 14 medicijnen zijn we er nog niet. Ouders en kinder- en jeugdpsychiaters geven aan dat 'Begrijp je medicijn' aangevuld moet worden met drie belangrijke medicijnen voor met name ADHD: Dexamfetamine, Atomoxetine en Aripiprazol.

Wilt u bijdragen aan de realisatie daarvan? Dat kan middels een donatie aan het ADHDFund. Meer informatie vindt u hier.